Carina i uvoz

Želite nešto veće ili skuplje? Nema problema!Napomena: Ove upute i obavijesti vrijede samo za naše korisnike te takav postupak ne može biti primijenjen na carinjenje robe naručene u privatnom angažmanu!

Za naručivanje proizvoda iz inozemstva, valja biti upoznat s carinskim propisima i tretmanima, te uvjetima carinjenja Vaših pošiljaka. Naši korisnici su u potpunosti osigurani od potrebe za samostalnim carinjenjem pošiljaka te pribavljanju potrebne dokumentacije za iste. S toga, ako ste privatni korisnik, sljedeće informacije će Vam biti dobrodošle.

Proizvodi naručeni putem naše aplikacije se šalju s različitih strana svijeta u BiH (točnu lokaciju slanja možete saznati u detaljima proizvoda ispod navedene cijene u aplikaciji) te neki od njih pripadaju u porezni i carinski tretman. Kako bi bili na vrijeme informirani o eventualnom carinjenju Vaših pošiljaka, obavještavamo Vas da za BiH postoje različiti carinski tretmani.

 
Carinski tretmani
 • pošiljke vrijednosti:
  - do 90KM (po pošiljci) - oslobođene su od carinskih i poreznih davanja. Ne odnosi se na alkoholna pića, duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode
  - (pošiljatelj fizičko lice) od 91KM do 1500KM (po pošiljci - nekomercijalne pošiljke) - na cijenu pošiljke (s poštarinom) se obračunava jedinstvena stopa Carine od 10% te se na dobiveni iznos obračunava PDV 17%.
  - (pošiljatelj pravno lice) do 300KM (po pošiljci - nekomercijalne pošiljke) - oslobođene su od carinskih i poreznih davanja. Ne odnosi se na alkoholna pića, duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode
  - (pošiljatelj pravno lice) od 301KM do 1500KM (po pošiljci - nekomercijalne pošiljke) - na cijenu pošiljke (s poštarinom) se obračunava Carinska tarifa BiH (5%, 10%, 15% - ovisno o vrsti robe) te se na dobiveni iznos obračunava PDV 17%.
 
Postupak preuzimanja pošiljke
 • Za pošiljku naručenu iz bilo koje zemlje a koja je manje vrijednosti od 90KM, nema dodatnih carinskih i poreznih troškova
 • Za pošiljku naručenu koja je veće vrijednosti od 90KM odnosno 300KM, biti ćete obvezni podmiriti troškove carinjenja i PDV-a po stopama i uvjetima opisanim u gornjem tekstu. 
  Kada pošiljka stigne u BiH, iz regionalne pošte ćete dobiti "Poziv" za dostavu dokumentacije o pošiljci.
  Pošta po primitku dokumentacije će postupati tako da će u roku 48h pošiljku ocariniti i poslati je na isporuku. Troškove Carine i PDV-a + naknadu za izdavanje deklaracije (10tak KM) ćete platiti poštarinu prilikom preuzimanja pošiljke.
  Prednost za naše korisnike je ta što u potpunosti mi pribavljamo svu potrebnu dokumentaciju, ispunjavamo i šaljemo Pošti u Vaše ime te uz Vašu suglasnost potpuno besplatno.

Vjerujemo kako smo  Vam pojasnili postupke i uvjete carinjenja za privatne korisnike te smo Vam pomogli u odluci na prvi korak. Registrirajte se već danas u aplikaciju za naručivanje i pristupite svijetu od 700 milijuna proizvoda!

Bogato iskustvo u naručivanju proizvoda s eBay-a za naše kupce, naučilo nas je što kupcima u Bosni i Hercegovini treba. Treba im jednostavni način naručivanja, plaćanja i kvalitetna podrška. S nama - imate to sve!

I na kanalima

X

Zabrana kopiranja

Tekstualni i slikovni materijal ove web stranice je vlasništvo tvrtke DOPI GRUPA d.o.o., te je kao takav zaštićen od kopiranja.